• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić:Do kraja godine 10.000 "fića" u Rusiji

Fijat automobili Srbija će do kraja godine izvesti u Rusiju prvi kontigent od 10.000 novih modela "fijat 500L", proizvedenih u Kragujevcu, izjavio je Aleksandar Vučić.

"Tu kvotu smatramo samo početkom, i nadamo se da ćemo je povećati", rekao je Vučić u intervjuu za italijansku novinsku agenciju Ansa, pred posetu Italiji.

On je istakao značajne prednosti izvoza u Rusiju, zahvaljujući sporazumu o slobodnoj trgovini između Beograda i Moskve.

Vućić, koji će se sutra u Rimu sastati sa italijanskim premijerom Enrikom Letom, ministrom odbrane Mariom Maurom, kao i sa italijanskim investitorima, podsetio je da se "500L", pored Evrope i Rusije, izvozi i u SAD, gde je ovih dana isporučen prvi kontigent automobila.

U intervjuu Ansi, Vučić je takođe izrazio nezadovoljstvo zbog nedavnog incidenta u fabrici u Kragujevcu, kada su, kako navodi italijanska agencija, radnici fabrike, nezadovoljni uslovima rada, platama i ukidanjem pauze za pušenje, šrafcigerima oštetili više od 30 novih vozila.

"Realnost je da u Srbiji mora više da se radi. Stidim se toga što se desilo u Kragujevcu", rekao je Vučić dodajući da Srbi treba da nauče da kod kuće rade isto kao što rade kada odu u inostranstvo.

Vučić je napomenuo da je, zahvaljujući Fijatu i drugim italijanskim malim i velikim kompanijama, kao što su Beneton, Kalcedonija i Geoks, izvoz Srbije u Italiju premašio izvoz u Nemačku.

"Očekujemo da će značajan broj italijanskih preduzeća koja sada posluju u drugim zemljama doći u Srbiju. Pružamo stabilne i primamljive uslove, počevši sa jednostavnijom birokratskom procedurom i bržim izdavanjem potrebnih dozvola", poručio je vicepremijer.

On je dodao da ne očekuje da će pogoršanje ekonomske krize uticati na italijanske investicije u Srbiji.

(Tanjug, foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević)

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

samuilo

jugice za ameriku su bile proglasene "poslom stoleca".cena im je bila niza nego u zemlji,nikada prikazani rezultati promasaja koji je narod platio. kolika je cena predvidjena za ruse i ko placa razliku do one cene na nasem trzistu?

Blaža

Vozi Miško!!! Sve je to lepo i tako treba,samo što sada Italijani nose kajmak....

Ja iz Nis

Jugice smo izvozili u Ameriku, a sada fice u Rusiju. Sta je sledece? Verovatno keceve na Marsu. Dok vanzemaljci ne sednu u srpsko vozilo nista nismo napravili :)

special image