• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Na gradilištu samo Kanađani, gde su naši?"

Vučića su tokom posete gradilištu u RTB Bor dočekali samo Kanađani koji rade na izgradnji topionice, dok se radnici iz Beograda, zaduženi za isti projekat nisu pojavili. Iznerviran što radovi na projektu kasne, a radnika nema, prvi potpredsednik Vlade poručuje da tako više neće moći.

"Oni su za to ( izvođenje radova na topionici) uzeli pare. Ovaj Kanađanin nije bio dužan da me čeka. Mora već jednom da se nauči da je prošlo vreme socijalističkog upravljanja, na sreću ili na žalost", upozorio je vicepremijer i dodao da je lepo bilo dok je država mogla da ulaže, ali više za to nema mogućnosti.

Prvi potpredsednik Vlade
je istakao da u Srbiji mora da se promeni stanje svesti, da ljudi moraju da shvate da treba odgovornije da rade i da poštuju ugovorene projekte, za koje su uzeli pare.

Vučić je to rekao novinarima pošto je obišao gradilište u RTB Bor, gde su ga dočekali Kanađani iz firme koja radi na izgradnji topionice, dok su radnici naših firmi, iz Beograda, koje takođe rade na realizaciji istog projekta, u petak u 15 sati napustili gradilište, koristeći, valjda vikend, iako radovi kasne.

"Država hoće da pomogne, ali ne može da baca pare u bunar", rekao je Vučić.

On je upitao kako je moguće da njega čeka čovek Kanađanin, da on organizuje gradilište da se ne bi sramotili, a da su "ovi iz Beograda lepo otišli, seli u svoje limuzine i baš ih briga što kasne u svim radovima".

"Neće više moći tako", naglasio je Vučić, i dodao: "Ili ćete da se naučite da radite ili nemojte da prihvatite posao da biste odmah uzeli pare i da nam sve u Srbiji bude na tome ko će da uzima kredite i da to naplati, a da posle niko više ništa ne radi".

Vučić je istakao da kompanije moraju neuporedivo odgovornije i ozbiljnije da rade.

"Nismo došli nikoga da molimo, već da vidimo kako da povećamo broj radnih mesta, produktivnost i investicije. Investicije moraju biti isplative i garantovati profit, jer ako budu služile samo za prikupljanje političkih poena pred izbore, onda ništa nismo uradili", zaključio je Vučić.

(Tanjug/MONDO, foto: AP/Darko Vojinović/Beta)

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan R

Treba sagledati i drugu stranu. Često se dešava da radovi kasne jer se ne isporučuje materijal ili nešto drugo na vreme, ili zato što Kanađane treba sačekati da prvo oni završe svoj deo posla. Ne kažem da je to ovde slučaj, ali ovde se niko nije zapitao zašto, nego se odmah diže buka na naše radnike da su lenji.

Dejo

Kakav demagog! U Čačak došao da primi 5 hamera od am.ambasadora a sa njim došlo još 200 u pratnji! Ako si hteo da štediš trebo si to u Bgd da uradis!

mare

opet svi strucnjaci sve znaju pa komentarisu,a ovaj "gospodine Vucicu,kvazi hapsenje"sumanuti covek...kuda plovi ovaj brod..?!

special image