• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

S kim je Ugljanin dogovarao Balkan ervejz?

Turkiš erlajns nije doneo odluklu o parterstvu sa Jatom u osnivanju nove kompanije, saopšteno Beti iz Turske kompanije.

"U ovom trenutku ne postoji odluka Odbora direktora Turkiš erlajnsa oko strateškog partnerstva sa Jat ervejzom", odgovorili su u Turkiš erlajnsu na pitanje agencije Beta da li mogu da potvrde najave o planu za osnivanju zajedničke kompanije sa srpskim Jatom.

Beogradski mediji u ponedeljak su preneli da je ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin nakon posete Turskoj i razgovora sa čelnicima turske aviokompanije kazao da Turkiš erlajns namerava da sklopi aranžman sa Jatom od 1. marta, kojim će biti formirana kompanija Balkan ervejz.

Vlada Srbije izabrala je u novembru 2010. konsultantsku kuću Dilojt za savetnika u transformaciji Jat ervejza, koje će rezultirati osnivanjem nove aviokompanije. Vrednost tog ugovora je oko 100 miliona dinara.

Vlasnik Jat ervejza je Vlada Srbije.

Prema ranijim navodima poslovodstva, očekivalo se da će Jat ervejz 2010. godinu završiti sa dugom od 23 miliona evra i 1,1 milion prevezenih putnika. Na kompanijskom sajtu navodi se da Jat raspolaže sa flotom od 14 aviona i nedeljno obavlja oko 200 letova.

Prosečna starost aviona Jatove flote je oko 20 godina, kazali su ranije čelnici Jata. Srpska aviokompanija Jat ervejz je 2009. godinu završila sa 23,5 miliona evra gubitka.

Prema kompanijskim podacima, Turkiš erlajns ima flotu od oko 150 aviona prosečne starosti nešto iznad šest godina, a tokom prošle godine obavljao je oko 5.500 letova nedeljno. Profit kompanije u 2009. godini bio je 559 miliona lira (oko 255 miliona evra).

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image