• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Prodaja JAT-a do kraja 2011. godine

Srbija u putnoj privredi trenutno ima ugovorene radove u iznosu od oko dve milijarde evra i planira privatizaciju JAT-a do kraja 2011. godine, rekao je danas ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

On je naveo da razvoj infrastrukture doprinosi i ravnomernom regionalnom razvoju i povećanju konkurentnosti države na putu ka Evropskoj uniji.

"Ulaganja u izgradnju saobraćajne infrastukture predstavljaju ulaganja u budućnost i imaju centralno mesto u strategiji razvoja naše države", kaže Mrkonjić.

Mrkonjić je kazao da su ugovoreni ili se realizuju radovi u vrednosti nešto većoj od jedne i po milijarde evra na Koridoru 10, a da ostatkom raspolažu Putevi Srbije.

"Danas u putnoj privredi radi oko 80.000 radnika u 56 preduzeća, a od toga živi tri ili četiri puta više naših građana", naglasio je Mrkonjić.

On je naveo da je, "iako negde ima nekih problema u vezi sa rokovima", važno da su poslovi ugovoreni da rade naša preduzeća.

Izgradnja Koridora 10, prema njegovim rečima, ide planiranom dinamikom i sada je u toku pripremljena realizacija ili se izvode radovi na oko 170 kilometara autoputa - severnom kraku, obilaznici oko Beograda, istočnom i južnom kraku Koridora 10.

On je kazao da još za samo 40 kilometara na Koridoru 10 nisu raspisani tenderi, što će biti učinjeno u naredna dva meseca, kao i da će u toku ove godine biti otvorena sva preostala gradilišta na tom putnom pravcu.

Privatizacija nacionalne aviokompanije "Jat ervejz" trebalo bi da bude završena do kraja ove godine, izjavio je ministar Mrkonjić.



On je sa vršiocem dužnosti generalnog direktora "Jat ervejza" Vladimirom Ognjenovićem posetio "Jat tehniku" i ocenio je da će 2011. biti "prelomna godina za Jat i njegove kooperante".

"Srbija mora da ima svoju aviokompaniju, da li će to biti dokapitalizovani Jat ili neka nova kompanija, za koju već postoje neki papiri, to ćemo do kraja godine znati", rekao je Mrkonjić.

Mrkonjić je naveo da će već iduće sedmice biti izabran savetnik za privatizaciju nacionalnog avioprevoznika, procesa koji bi trebalo da bude završen do kraja godine dodajući da ima dosta zainteresovanih za JAT.



Ministar je rekao da će po završetku procesa izbora privatizacionog savetnika komisija Vlade Srbije i menadžment "Jat ervejza" početi privatizaciju kompanije.

Državni revizor Radoslav Sretenović je u četvrtak najavio da će revizija poslovanja nacionalnog avioprevoznika početi 1. marta.

Mrkonjić je tim povodom izjavio da podržava aktivnosti Državne revizorske institucije u javnim preduzećima u Srbiji.

"Dajem punu podršku države da zavede red i u javnim preduzećima... i molim revizora da razume i neke promašaje i propuste koji nisu namerni ili koji ne donose ličnu korist bilo kome od nas", rekao je ministar Mrkonjić.

(agencije/MONDO)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image