• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto bi država ratarima birala pumpadžije

Država nema nikakve potrebe da bira najpovoljnijeg ponuđača za prodaju regresiranog goriva i tako nekom obezbedi prodaju 80 miliona litara.

Udruženje naftnih kompanija Srbije (UNKS) je pozvalo nadležne da preispitaju svoju odluku i prepuste poljoprivrednicima da sami na tržištu izaberu snabdevača koji im najviše odgovara.

UNKS smatra da bi, nakon podele bonova, trebalo ostaviti mogućnost poljoprivrednicima da izaberu benzinsku stanicu koja želi da prihvati bonove kao sredstvo plaćanja i da na njoj kupe gorivo po uslovima koji im najviše odgovaraju.

Sa više od 1.300 benzinskih stanica na teritoriji Srbije uspostavljena je konkurencija koja će poljoprivrednicima omogućiti da u svakom trenutku mogu da izaberu najpovoljnijeg snabdevača, i s aspekta cene i razdaljine od poljoprivrednih poseda, ističe se u saopštenju tog Udruženja.

Način na koji Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede namerava da subvencioniše gorivo za prolećnu setvu, preusmeriće promet 80 miliona litara dizel goriva na samo jednog dobavljača.

Poseban problem predstavlja kriterijum kojim se zahteva da ponuđač ima najmanje 200 benzinskih stanica. S obzirom na to da je za samo pet dana, koliko je ostavljeno vremena za dostavljanje ponuda, bilo nemoguće formirati konzorcijum ili grupu ponuđača, praktično samo jedna kompanija na teritoriji Srbije je mogla da dostavi ponudu.

Isporuka 80 miliona litara dizel goriva u veoma kratkom periodu od samo mesec dana je izuzetno zahtevan posao i za najveće srpske kompanije, zbog čega može doći do problema u snabdevanju poljoprivrednika, smatra UNKS i dodaje da bi učešćem većeg broja benzinskih stanica bila obezbeđena pouzdanija snabdevenost u rokovima koje nameće intenzitet poljoprivrednih radova.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image