• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nov tarifni sistem i socijalne karte u 2013.

Sada se nalazimo se u zoni sumraka - proizvođači struje žele tržišnu cenu a moramo zaštititi najsiromašnije, kaže ministarka Zorana Mihajlović.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će u prvom tromesečju 2013. godine biti uveden novi tarifni sistem za naplatu električne energije.

Ona je na predstavaljanju Bele knjige Saveta stranih investitora kazala da se radi i na izradi socijalnih karata za građanje Srbije.

Istina je da su cena električne energije i gasa u Srbiji relativno niske, ali je istina i da nismo napravili socijalne karte i da se sada nalazimo u zoni sumraka, kazala je Mihajlovićeva.

Kako je dodala, sada mora da se nađe način da se zadovolje potrošači koji su veoma siromašni, ali i da se zadovolje kompanije koje žele da proizvode električnu energiju, a ne odgovara im niska cena.

"Interes Srbije jeste da imamo nezavisne proizvođače struje, to je dobro za državu, a pre svega je dobro za Elektroprivredu Srbije (EPS). Duboko verujem da ćemo 2013. godine imati ne samo javnog snabdevača, već i da ćemo moći da se bavimo trgovinom strujom", kazala je Mihajlovićeva.

Ona je dodala i da je plan da se od 2013. godine počne sa otvaranjem tržišta struje i gasa u Srbiji.

Ministarka energetike je kazala i da će do kraja godine biti usvojena strategija razvoja energetike do 2025. i nacionalni plan za obnovljive izvore energije.

U oblasti zaštite životne sredine, dodala je Mihajlovićeva, prioriteti će biti rekultivacija deponija i izgrađnja novih, kao i upotreba otpada za proizvodnju toplotne energije, a planirano je i otvaranje reciklažnih centara.

(Beta, foto: Beta/Marko Rupena)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

nelle

To znaci da ces ti daplacas struju skuplje od mene koji imam manja rimanja,a tamo neki koji ima od tebe vise para jos skuplje da placa.To nema nigde ni u tunguziji...tri vrste cena da budu ko je to merodavan da tako klasifikuje narod.Dodjose na vlast jos gori od prethodnih.

Zofaj

Da li to znaci da cu ja koji nisam siromasan (a ni bogat) dobijati kvalitetniju ili neznam ni ja kako bolju elektricnu energiju? To mi deluje kao jedino ispravno resenje!? Ko je ovde lud???

Čarobnjak

Džaba ti vaši sistemi. Posla nema a ni para. Dokle da me izdržavaju roditelji? Hvalim Boga pa su živi da me pomažu, a vama pune džep. Imam dva studenta,bre! Dobar sam dokle god plaćam dažbine pomoću madjioničarskih trikova.

special image