• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Investitori zainteresovani za Magnohrom"

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je da su neke rudarsko-topioničarske kompanije iz Turske i Azerbejdžana pokazale interesovanje za Magnohrom iz Kraljeva.

Bačević je u razgovoru sa predstavnicima Magnohroma u Vladi Srbije rekao da je stav njegovog ministarstva da se očuvaju prirodni resursi kojima raspolaže država.

"Rudnici se neće prodavati, nego će se, kako je to već definisano Nacrtom zakona o geološkim istraživanjima i rudarstvu, pronalaziti strateški partneri, kako bi strateške sirovine, koje predstavljaju
kapital ove zemlje ostajale u većinskom vlasništvu države, gde god je to moguće", naglasio je Bačević.

Kako je saopštilo Ministartvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Bačević je izrazio spremnost da podrži sve razvojne projekte u oblasti rudarstva, da pomogne otvaranje novih rudnika i rešavanje problema u postojećim rudnicima.

"Ono što posebno zabrinjava jeste zatečeno stanje u ovoj oblasti, dosta privatizovanih rudnika nad kojima država više nema ingerencije", kazao je Bačević.

Na sastanku u Vladi Srbije sa predstavnicima Magnohroma, kojem je prisustvovao i gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović, istaknuto je da bi očuvanje radnih mesta i opstanak tog preduzeća, doprineli privrednom oporavku grada i regije.

Magnohrom je od 2008. godine u restrukturiranju i od tada uspeva da održi najosnovniju delatnost u proizvodnji rude magnezita i sinterovanog magnezijum oksida, kao i proizvodnju elektrotermičkih proizvoda.

Ruda se vadi u rudnicima Milićevci i Koviljača kod Čačaka i rudniku Krive Strane na Zlatiboru, a postoji potreba za otvaranjem novog rudnika Ribnica na Zlatiboru, za koji već postoji projekat, navelo je Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

(Beta, foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kv

Bilo bi extra. Kraljevo je mrtav grad po pitanju privrede.

special image