• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas: Dovešćemo kulturu u red

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da u beogradskoj kulturi ima dosta problema, ne samo u pozorištima i da će neke stvari morati da budu dovedene u red.

"Neke stvari ćemo morati da dovedemo u red, biće malo bolno, ali kad prođe taj deo operacije, pacijent će posle biti mnogo zdraviji i moći će da diše", rekao je Đilas novinarima prilikom obilaska neprofitnih stanova u Ulici Ivana Ribara na Novom Beogradu.

On je, povodom situacije u beogradskim pozorištima Atelje 212 i Pozorište na Terazijama, rekao da je dao nalog da se provere sve stvari o kojima se piše i da će moći da reaguje tek kada bude video šta se tačno dešava.

Napomenuvši da se lično angažuje na problemima jedino kada vidi da nešto ne može da se reši ili kada je neko oštećen, Đilas je istakao da će neke stvari u beogradskoj kulturi morati da se promene.

"U beogradskoj kulturi ima dosta problema. Kultura nisu samo pozorišta, ali pozorišta su realno u problemu. Finansijski im pomažemo na razne nacine - od budžeta do donacija - ali ima nekih stvari koje realno nisu baš kako treba. Ima dosta glumaca koji najmanje igraju u svojim pozorištima, upravnika koji sami sa sobom potpisuju ugovore za svoje predsatve i upravnika koji glume u sopstvenim pozorištima", zaključio je Đilas.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

igor

Nedostatak opšte kulture je jedna od najvećih pošasti društva u kome je primereno i prihvatljivo da se u kontekst umetnosti i kulture stavlja ulazak na vrata gradskog prevoza. Jedan korak dovoljan je da se ponašamo kulturno, a bezbroj napisanih reči da shvatimo sa kim živimo u ovom gradu i zapitamo se gde su nestale gradjanske norme ponašanja??? Društvene "norme" koje uvode neosvešćeno i primitivno društvo svakako da neće unaprediti našu kulturnu mapu i sliku. Razmislite o tome!

Tigrica

Imate vesti namenjene bus plusu pa tamo molim vas komentarisite, ovde je rec o necem sasvim drugom.

maca

A to jano znaci da ako ulazim zbog jedne ili dve stanice, pod pretpostavkom da je autobus pun (ovo dodje kao neoboriva pretpostavka), treba da preskocim sve putnike da bih izasla na srednja. Te stvari bi bile normalne da kod nas nisu tako nenormalne guzve. Valjda treba sagledati realno situaciju pa onda postepeno menjati, a ne uvek ne planski i silom. To vazi za sve.

SERIJE